AMSTERDAM - Nadat de editie van vorig jaar in een versoberd, niet over water varend, jasje was gestoken zal het Amsterdam Light Festival eind dit jaar weer vanaf een boot beleefd kunnen worden. Het festival viert haar 10 jarig bestaan en het publiek mocht eerder dit jaar de beste werken van afgelopen keren kiezen. Van 2 december tot en met 23 januari 2022 voert de waterroute langs, onder andere, deze bijzondere en populaire werken van de voorgaande edities. Met als overkoepelend thema Celebrate Light.

Lichtkunst op de kaart
Al sinds 2012 zorgt het Amsterdam Light Festival voor lichtwerken van (internationale)kunstenaars die in de hele stad te zien zijn. En niet alleen in de donkere dagen van het jaar. Vanwege het 10 jarig jubileum heeft de organisatie, onder leiding van Frédérique ter Brugge, alle permanente lichtkunstwerken verzameld op één kaart. Allen voorzien van de exacte locaties, beschrijvingen en foto's en alle nieuwe werken worden hier uiteraard vanaf nu aan toegevoegd. Op deze manier kan iedereen op ieder moment van het jaar bijzonder verlichtte straten, bruggen en pleinen opzoeken. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van een bijzondere ervaring op een bbq boot Amsterdam terwijl je de route op de kaart volgt.

Celebrate Light
Na de donkere tijd waar we langzaam uitkomen vanwege Covid-19 moet de komende editie
Celebrate Light precies dat doen: het licht vieren. Waren er vorig jaar bijvoorbeeld maar 9 werken te zien, dit jaar zijn dat er 20. En na enkel een wandelroute afgelopen keer kunnen mensen deze editie weer volop genieten van de lichtkunstwerken vanaf het water. De stad met haar bruggen en unieke panden vormt een bijzonder decor voor de tentoonstelling van licht in de (donkere) openlucht. Met speciale Amsterdam light festival tickets kun je samen met partner, vrienden en/of familie optimaal genieten van dit spektakel.

In Amsterdam, voor Amsterdam
Het festival richt zich overigens vooral op de inwoners van de stad Amsterdam. Zo worden bijvoorbeeld leerlingen van basisscholen via educatieprogramma's enthousiast gemaakt voor (licht)kunst. En de bewoners aan de festivalroute maken er zelfs deel vanuit door een speciale bewonersvaart en ook is er een bewonersraad. Op deze manier probeert de organisatie de stad op een dermate manier te 'belichten' waardoor bewoners bepaalde plekken anders gaan zien of mooier gaan vinden. Financieel kan het festival ondanks de vorige editie middels overheidssteun, donaties en de hulp van veel vrijwilligers in ieder geval zonder problemen georganiseerd worden.

Ga voor meer informatie naar https://amsterdamlightfestival.com/nl