AMSTERDAM - Als je woonachtig bent in Amsterdam is de kans groot dat je hier ook een baan hebt gevonden. Mogelijk heb je zelfs zelf een bedrijf gestart in de Nederlandse hoofdstad. Een kantoor in Amsterdam huren is dan natuurlijk een goed idee. Hierbij is het van belang om een geschikte locatie te vinden. Zo kun je het beste een kantoorruimte huren in een Amsterdamse wijk waar je ook veel entertainment vindt. Gelukkig is dit vaak het geval, aangezien de stad echt de perfecte mix van werk en entertainment biedt. Hierbij kun je onder meer aan de onderstaande vrijetijdsbestedingen denken.

Van Goghmuseum

Deze Nederlandse instelling verwelkomde in 2018 een recordaantal van 2.165 miljoen bezoekers en was daarmee het meest bezochte museum van Nederland. De Aardappeleters, Korenveld met kraaien en, jawel, de serie Zonnebloemen die perfect zijn voor een ansichtkaart, behoren allemaal tot de 200-koppige schilderijencollectie. Maar dit is meer dan alleen een overzicht van de grootste hits van Van Gogh. Tekeningen en brieven duiken in Van Goghs depressie en het oorincident, er is een video-installatie die zijn opkomst in kaart brengt en er zijn werken te zien van de eerste generatie kunstenaars die zich door hem hebben laten inspireren.

Vondelpark
Net buiten de grachtengordel vind je de Amsterdamse versie van Central Park, wat het Vondelpark heet en zo'n 120 hectare groot is. Deze strook groen biedt een welkom visueel alternatief voor de monochromatische zee van baksteen die het centrum van Amsterdam vormt. Mis het standbeeld The Fish van Pablo Picasso niet en je kunt tijdens de zomermaanden genieten van tal van muziek-, dans- en cabaretvoorstellingen in het openluchttheater. Een kantoor huren in de buurt van het Vondelpark is zeker een goed idee, zo kunnen je werknemers namelijk tijdens hun lunchpauze even de frisse lucht in.

Anne Frank Huis
Het enige dat opvalt aan dit 17e-eeuwse grachtenpand is de beruchte rij buiten. Het is het meest aangrijpende museum van de stad en het is absoluut de moeite waard om alle drukte van het publiek voor de emotionele tentoonstellingen te bekijken, niet in de laatste plaats de zolder waar de familie Frank zich verstopte voor de nazi's en waar de jonge Anne haar beroemde dagboek schreef. Het duurt ongeveer een uur om een ​​lus van het huis te voltooien. Het maakt niet uit hoeveel je denkt te weten over het verhaal van Anne Frank, na het bezoeken van dit museum zul je echt alles weten.

Rijksmuseum
Herboren in 2013 na een tien jaar durende opknapbeurt dat veel kostte, is dit het grootste van de 'grote drie' musea van Amsterdam. Ja, er zijn tal van galerijen met schilderijen uit de Gouden Eeuw, maar met 8.000 tentoongestelde meesterwerken is dit geen niche-affaire. Modelschepen, rijke kostuums en Aziatische kunst figureren in de goed tempo, chronologische draf van het museum van de middeleeuwen tot Mondriaan. De museum-app, met zijn 14 themarondleidingen, is de moeite waard om gratis te downloaden van de Apple Store en de Wi-Fi is goed genoeg om bewegwijzering een fluitje van een cent te maken.