AMSTERDAM - Amsteldorp (Watergraafsmeer) heeft zijn eigen speciale buurtwapen: het 'Wapen van Amsteldorp', een kunstwerk dat Amsteldorpers met de hand hebben geweven. De officiële onthulling vindt plaats op vrijdag 8 september om 18.00 uur op het grasveld bij kruising van de Hugo de Vriesstraat en de Fizaustraat, tegenover Hotel V.

Verbondenheid

Het kunstproject is gestart om verbondenheid tussen de verschillende inwoners van de wijk te creëren. Het kunstwerk meet 4x5 meter en symboliseert Amsteldorp. Het is onder leiding van kunstenares Marika Wanders door buurtbewoners gemaakt van persoonlijke kledingstukken, voornamelijk oude sokken, die de mensen zelf hebben meegenomen. Marika woont ook in Amsteldorp.

Trotse makers

Het in de buitenlucht tentoongestelde stadsvaandel vormt een echte blikvanger bij de entree van Amsteldorp. De linkerzijde toont een satelliet-view van straten, plantsoenen en speeltuinen. De rechterhelft laat symbolen zien die geassocieerd worden met de wijk. Tijdens het weven hebben vele mensen elkaar ontmoet en wetenswaardigheden met elkaar besproken. Kleuters, jongeren, ouders en grootouders hebben met nieuw perspectief naar hun wijk gekeken en zijn nu de trotse makers van het kunstwerk. De locaties waar is gewerkt zijn: Het Hoekhuis, Bejaardenhuis Open Hof, de Frankendael basisschool en Speeltuin Amsteldorp.

Kom ook kijken

Het 'Wapen van Amsteldorp' is tot eind september voor iedereen gratis te bezichtigen op het grasveld bij de hoofdingang van Amsteldorp, kruising Hugo de Vriesstraat en Fizaustraat, tegenover Hotel V. Een nieuwe (tijdelijke) locatie wordt momenteel onderzocht door de initiatiefnemers.