ALKMAAR - Op donderdag 3 en vrijdag 4 augustus delen de Alkmaarse Kaasmeisjes maar liefst 20.000 blokjes kaas uit op luchthaven Schiphol. Dit doen ze om de Kaasmarkt (én de Kaasstad) bij de internationale reiziger onder de aandacht te brengen.

Op donderdag 3 augustus delen de kaasmeisjes de kaas uit in en vlakbij de Say Cheese-winkel achter de douane. Ook heten zij inkomende reizigers welkom en nodigen zij ze uit om gedurende hun verblijf in Nederland naar Alkmaar te komen.

Op vrijdag 4 augustus delen de kaasmeisjes kaas uit bij de –in deze tijd van het jaar lange- wachtrijen voor de douane, in de vertrekhallen 2 en 3.

Reclameschermen
Niet alleen de kaasmeisjes vestigen deze dagen de aandacht op de Alkmaarse Kaasmarkt. Maar liefst 63 grote reclameschermen in de vertrek- en aankomsthal van de luchthaven laten reizigers van over de hele wereld kennismaken met Alkmaars bekendste evenement.

Elke vrijdagochtend
De Kaasmarkt vindt nog tot en met het einde van september elke vrijdagochtend plaats op het Alkmaarse Waagplein. Ook is er op een aantal dinsdagavonden een avondkaasmarkt. Kijk voor meer informatie en data op

www.alkmaarprachtstad.nl

.