AMSTERDAM - Albert Heijn opent later dit jaar in Amsterdam een vijfde distributiecentrum voor de thuisbezorging van boodschappen. In dat nieuwe zogeheten Home Shop Center (HSC) kunnen circa duizend nieuwe medewerkers aan de slag.

Volgens de Zaanse grootgrutter, onderdeel van concern Ahold Delhaize, is er sprake van een forse groei van het onlineboodschappen doen. Vooral de populariteit van thuisbezorging via ah.nl stijgt.

Bij sommige Pick Up Points, met name buiten stedelijke gebieden, ziet Albert Heijn bijvoorbeeld duidelijk een verschuiving naar thuisbezorging. Daarom worden de komende periode tevens enkele Pick Up Points gesloten.

40.000 bestellingen
In het nieuwe HSC worden straks naar verwachting wekelijks zo'n 40.000 bestellingen verwerkt. De andere HSC’s van Albert Heijn staan in Almere, Eindhoven, Rotterdam en De Meern.

Albert Heijn meldt verder dat ook het aantal zogeheten hubs wordt uitgebreid, om nog efficiënter boodschappen aan huis te kunnen afleveren. Een hub is een locatie aan de rand van de stad vanaf waar bezorgauto’s de stad in rijden.