AMSTERDAM - Ajax en EA Sports introduceren de officiële headscans van de selectie in het spel FIFA 20. Ajax is de 1e Nederlandse club met realistische gezichten in de game. De virtuele voetbalgame FIFA 20 wordt wereldwijd door miljoenen mensen gespeeld.


Voor het scannen van de spelers is een team van EA Sports, de ontwikkelaar van FIFA 20, uit Vancouver, Canada ingevlogen. Met hypermoderne fotoapparatuur zijn de spelers van Ajax vastgelegd. Hierbij werd gebruik gemaakt van 17 camera-punten en 17 flitsers om een gedetailleerde animatie te creëren.

Wens van de fans
Realistische gezichten in de game is een langgekoesterde wens van veel fans in binnen- en buitenland. Na clubs als Paris Saint-Germain, Manchester United en Real Madrid is Ajax de 1e Nederlandse club waarbij dit is gedaan. Ook de spelers van Ajax zijn erg te spreken over de realistische zichtbaarheid in de game.

Vanaf 30 oktober beschikbaar
Via de update van de game worden de headscans in het spel geplaatst. Vanaf 30 oktober is deze update via de PlayStation 4, Xbox One en PC beschikbaar. Zodra de spelers de update van FIFA 20 hebben gedownload, is het voor ze mogelijk om met echt lijkende Hakim Ziyech, Quincy Promes of Donny van de Beek te spelen.