AMSTERDAM - Op het Delflandplein wordt vrijdagmiddag 21 april vanaf 15.00 uur een actie gehouden tegen fietsen op het plein. Mensen van het Wijkpraktijkteam lopen op het plein en gaan fietsers en bromfietsers vragen om af te stappen. De actie is de eerste van een serie gericht op het veiliger maken van het Delflandplein.

Hoewel het plein officieel een voetgangersgebied is en er aan de rand van het plein veel plek is om je fiets neer te zetten, rijden er op het plein veel fietsen, brommers en scooters. Voetgangers lopen daardoor grote kans aangereden te worden.

“Het is hoog tijd om in actie te komen”, zegt Verna Blackman, gebiedsmakelaar van stadsdeel Nieuw-West. “Dit is de eerste actie die we dit jaar gaan houden om mensen bewust te maken van het feit dat het plein voor voetgangers is. Nu gaan we de mensen op een ludieke manier wijzen op de verkeersregels. Later in het jaar zullen mensen van handhaving ook bekeuringen uitdelen. Uiteindelijk moet het plein weer van de voetgangers worden.”

Meedoen?

Het Wijkpraktijkteam werkt graag samen met de bewoners. Wilt u meedoen aan de bewustwordingsactie? Meldt u zich dan vrijdag aan bij het Wijkpraktijkteam, Delflandplein 25. U kunt ook een mail sturen aan Verna Blackman, v.blackman@amsterdam.nl.

De volgende bewustwordingsacties staan gepland op 19 mei, 23 juni, 21 juli, 22 september en 24 november 2017.