HILVERSUM - Elke dag horen gemiddeld 4 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Make-A-Wish Nederland zet zich al jaren in om de allerliefste wens van ernstig zieke kinderen in vervulling te laten gaan. Dit jaar organiseert de Stichting een uniek event om geld in te zamelen: Rope for Hope. Ervaren abseilers én onervaren waaghalzen zonder hoogtevrees kunnen zich laten sponsoren om op vrijdag 10 juni 2022 vanaf de iconische gebouwen WTC Amsterdam, Rotterdam of The Hague af te dalen.

Eenmalig en bij hoge uitzondering stellen de World Trade Centers in de drie grootste steden van Nederland hun hoogste toren ter beschikking. Op 10 juni aanstaande wordt aan 75 personen per stad voor één keer toestemming verleend om op een hele spectaculaire manier geld in te zamelen voor Make-A-Wish. Eveline Steenbergen, Managing Director bij WTC Rotterdam vertelt: ''De mogelijkheid om te abseilen van één van deze drie bijzondere locaties is eenmalig. Deze actie is een hele mooie aanleiding om voor één keer een uitzondering te maken. Niet alleen een spectaculaire ervaring voor de deelnemers, maar ook een bijzonder gezicht voor voorbijgangers. Wij hopen dat er zoveel mogelijk geld wordt opgehaald en dragen daar op deze manier graag ons steentje aan bij."

Met de donaties vervult Make-A-Wish de liefste wensen van ernstig zieke kinderen zoals boswachter worden, prinses zijn in een écht kasteel of lopen op de maan.

Deelnemen aan Rope for Hope

Meedoen aan Rope for Hope kan op verschillende manieren. Het is mogelijk om solo te abseilen voor een minimaal sponsorbedrag van € 1.000,-. Voor duo's die tegelijk willen afdalen, is een sponsorbedrag van € 2.500,- als minimum doel vastgesteld. Maar ook bedrijven kunnen een bijdrage leveren middels de challenge your boss actie, waar een minimaal sponsorbedrag van € 5.000,- aan is verbonden. Alle deelnemers worden (ongeacht hun ervaring) begeleid door gecertificeerde professionals.

Meer informatie is te vinden op: www.makeawishnederland.org/rope-for-hope