AMSTERDAM - Ben jij dol op shoppen? Dan ben je in Amsterdam helemaal op de juiste plaats. In deze stad zijn namelijk talloze leuke winkels te vinden, waar jij zeker kunt slagen. In Amsterdam kun je van alles vinden. Van designer shops tot vintage winkels: je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Maar wat zijn nou de leukste winkelstraten van deze stad? Wij helpen je op weg, zodat jij een idee hebt waar jouw volgende shopsessie kan plaatsvinden!


De Kalverstraat
Een van de meest bezochte winkelstraten in Amsterdam: de Kalverstraat. Iedere dag lopen hier wel zo’n tienduizenden mensen om lekker te shoppen. Dat kun je hier dan ook zeker doen, want hier zijn genoeg leuke winkels te vinden. Hier kun je dus prima een lekker dagje vertoeven. Naast de leuke winkels zijn er ook genoeg gezellige restaurantjes te vinden om iets te eten, waardoor jouw dagje winkelen nóg leuker wordt! Hoe dan ook is de Kalverstraat de moeite waard om te bezoeken als jij heerlijk wilt winkelen.

Nieuwendijk
Nog een straat waar je zeker heen kunt gaan in Amsterdam als je wilt winkelen, is de Nieuwendijk. Dit is gelegen vlakbij de Kalverstraat, dus je kunt deze twee winkelstraten ook perfect met elkaar combineren. Het is gelegen in hét centrum van Amsterdam en dus de ideale plek om eens lekker te gaan shoppen. Deze winkelstraat kan dus zeker op jouw to-do lijst.

Als je aan het centrum van Amsterdam denkt, denk je al snel aan het feit dat het hier enorm druk is. Veel mensen kiezen er daarom ook voor om hier met het openbaar vervoer heen te gaan. Dit is echter niet altijd nodig, want zelfs in het centrum van Amsterdam kun je parkeren. Kijk maar eens naar parkeren Amsterdam.

De 9 Straatjes
Een winkelstraat waar je zeker eens geweest moet zijn is de 9 Straatjes. Niet alleen binnenlandse toeristen bezoeken dit winkelgebied veel, ook buitenlandse toeristen weten deze plek goed te vinden. Dat is dan ook niet gek, want de 9 Straatjes staat bekend om de gezellige winkels, gezelligheid en de sfeer die het uitstraalt. Het winkelgebied is gelegen in het centrum van Amsterdam. De straatjes zijn onderdeel van de populaire grachtengordel.

P.C. Hooftstraat

De naam zal je vast niet onbekend klinken: de P.C. Hooftstraat. De P.C. Hooftstraat, ook wel de Pieter Cornelisz Hooftstraat, is een bekende winkelstraat in Amsterdam. Deze winkelstraat is net gelegen buiten het centrum van de stad en staat bekend om de exclusieve winkels. Het is een prachtige winkelstraat om te winkelen, maar houd er wel rekening mee dat de prijzen in deze exclusieve winkels vrij hoog zijn.

Czaar Peterstraat
De minst bekende winkelstraat van dit rijtje is de Czaar Peterstraat. Echter is deze winkelstraat niet minder leuk dan de bovenstaande winkelgebieden. Want hoewel het nog maar onbekend is, is de Czaar Peterstraat wel een prachtige straat om lekker te shoppen. Het is er ontzettend gezellig en je kunt er veel kleine en onafhankelijke boetiekjes vinden.

Natuurlijk heeft Amsterdam nog veel meer winkelgebieden waar je heerlijk kunt shoppen, dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Echter ben je bij een van deze bovenstaande winkelstraten wel zeker aan het juiste adres voor een leuke shopsessie. Tijd om deze in te plannen dus!