AMSTERDAM - Het belang van het onderhouden van een bubbelbad in de zomer kan niet worden onderschat. Zonder goed onderhoud krijgt het systeem niet de levensduur die het verdient. Hetzelfde geldt voor het niveau van energie-efficiëntie van het systeem. Wekelijks, dagelijks en sporadisch onderhoud is ook vereist. Terwijl iedereen geniet van de ontspanning en het comfort dat een opblaasbare jacuzzi te bieden heeft, wordt deze gemoedsrust vernietigd wanneer de hot tub niet werkt zoals verwacht. Gelukkig kan een eigenaar dit soort problemen voorkomen als hij bereid is zijn onderhoud regelmatig bij te houden. Met de nodige zorgvuldigheid zal het systeem altijd werken zoals het moet. Huiseigenaren doen er goed aan verder te lezen en meer te weten te komen over de volgende tips en trucs om ook in de zomer voor een jacuzzi te zorgen:

Aftappen

Als vuistregel geldt dat het water in de spa regelmatig moet worden afgevoerd. De experts raden aan om dit om de paar maanden te doen. Het bad moet minimaal om de vier maanden worden geleegd. Zodra het water is afgevoerd, is het tijd voor de huiseigenaar om zijn Intex jacuzzi grondig te inspecteren en schoon te maken. In deze gevallen werkt een allesreiniger over het algemeen het beste.

Tennisballen

Iedereen die ooit tennisballen in en rond een jacuzzi heeft gezien, heeft zich waarschijnlijk afgevraagd waarom ze daar zijn. Het blijkt dat ze een sleutelrol kunnen spelen in het onderhoud op lange en korte termijn van de spa. Plaats wat in de skimmer of in het water zelf voor het beste resultaat. De tennisballen absorberen de lotions en oliën die naar het wateroppervlak zijn gekomen. Zelfs als de hot tub zwaarder wordt gebruikt, blijft het water nog steeds vers. Tennisballen zouden deel moeten uitmaken van elke reguliere onderhoudsroutine.

Balans

Nadat de reiniging en inspectie zijn uitgevoerd, is het tijd om de chemische balans te controleren. Teststrips kunnen worden gebruikt om het waterniveau te controleren. In het beste geval zouden de alkalische en zure niveaus gelijk moeten zijn. Als ze dat niet zijn? Dit betekent dat het tijd is om het te repareren. Voeg regelmatig de nodige chemicaliën toe, zodat dit soort zaken niet de kans krijgen om te etteren. Het frequentieniveau is afhankelijk van de frequentie waarmee de jacuzzi wordt gebruikt.

Proactief

Wanneer het tijd is om een ​​jacuzzi te inspecteren, zou geen verstandige huiseigenaar moeten wachten tot er een probleem kan optreden. In deze gevallen is het altijd beter om proactief te zijn in plaats van reactief. Wanneer scheuren, lekken en verschillende soorten schade optreden, kan het moeilijk zijn om ze te herkennen voordat het te laat is. Door deze problemen vroegtijdig op te sporen, kunnen ze tijdig worden aangepakt en opgelost.

Circuleren

In sommige gevallen kan de huiseigenaar een jacuzzi bezitten die het water voor hem circuleert. Zo niet, dan is dit een taak die op een consistente basis zal moeten plaatsvinden. Als het water geen kans krijgt om door de patroonfilters van de hot tub te gaan, kan dit later problemen opleveren. Een model dat het water niet automatisch laat circuleren zal ongeveer 15 tot 20 minuten per dag aan moeten staan ​​om ervoor te zorgen dat het water de kans krijgt om door de filters te gaan. Sommige eigenaren van een jacuzzi kunnen zelfs besluiten dat het proces twee keer per dag moet plaatsvinden.