AMSTERDAM - Je hebt een eigen biermerk in Amsterdam en je wil graag naamsbekendheid in de stad opdoen? Maak gebruik van drukwerk en laat je naamsbekendheid groeien. Lees snel verder en kom erachter met welke middelen je dit kunt doen.

Design mooie bieretiketten
Bieretiketten zijn de manier voor elke Amsterdamse bierbrouwer om hun merk te promoten. Bieretiketten zijn op maat te maken, dus kan je heel makkelijk een mooi ontwerp maken. Drukkerijen zoals Drukbedrijf kunnen je goed helpen met het ontwerpen van je eigen bieretiketten. Het voordeel om een betrouwbare drukkerij in de hand te nemen is dat je heel makkelijk in grote hoeveelheden kan bestellen. Op deze manier ben je in verhouding goedkoper uit en grijp je nooit mis. Je kunt aanvullend ook bierviltjes maken. Ze worden veel gebruikt in de horeca dus het is een mooie kans om via deze weg je biermerk extra te kunnen promoten.

Hang posters op in de omgeving van drukke loopgebieden in Amsterdam
Natuurlijk wil je zoveel mogelijk gezien worden door het publiek. Posters zijn geschikt om buiten op te hangen, omdat ze in een grote formaten beschikbaar zijn. Zo kan je posters hangen in bushokjes in ABRI formaat en kan je ze ook op billboard plakken in A0 formaat. Hang je posters vaak op dezelfde plek? Er zijn ook posters met een blauwe achterkant zodat het vorige ontwerp niet doorschijnt. Maak een mooi ontwerp en laat posters drukken in verschillende maten. Het voordeel van grote posters is dat ze al van een verre afstand te zien zijn.

Deel flyers uit in de stad
Posters alleen zijn niet voldoende. Je moet actief je biermerk promoten als je naamsbekendheid wil hebben. Om te beginnen kan je actief flyeren in de omgeving om merkbekendheid op te doen. Flyers zijn makkelijk omdat ze een handzaam formaat hebben en daarnaast goedkoop in grote hoeveelheden te bestellen zijn.

Ga naar vakbeurzen in Amsterdam en omgeving
Schrijf je in voor vakbeurzen om je merk te promoten. Om startklaar te zijn bij een beurs heb je behalve flyers ook een grote roll-up banner en visitekaartjes nodig. De roll-up banner is erg geschikt om mee te nemen naar meerdere beurzen omdat je deze heel makkelijk kan opbergen. Visitekaartjes zijn erg belangrijk omdat je op deze manier heel makkelijk je contactgegevens kan uitdelen aan potentiële klanten.

Maak een speciale fles verpakking met een specifieke identiteit
Wil je klanten eens een biertje cadeau doen als relatiegeschenk? Flesverpakkingen zijn erg geschikt om te gebruiken als verpakkingsmateriaal. Het flesje wordt goed beschermd en je kan de verpakking laten bedrukken met je eigen huisstijl om zo je merk te promoten. Naast zakelijke relaties verrassen met deze speciale fles verpakking, kun je ook je personeel in het zonnetje zetten of de verpakking verkopen in jullie webshop.