AMSTERDAM - Toe aan een nieuwe telefoon? Maar wil je liever niet meer uitgeven dan nodig is? Helaas ontkomen we er geen van allen aan om regelmatig een nieuwe smartphone te kopen. Door de jaren heen zijn smartphones namelijk niet alleen geavanceerder geworden, maar zien we ook dat de levensduur korter is geworden. Dit komt vooral doordat de levensduur van de accu is afgenomen. Bij intensief gebruik gaat een smartphone gemiddeld dan ook niet langer dan twee jaar mee. Helaas brengt dit ook de nodige extra kosten met zich mee. Een smartphone is immers niet goedkoop. Gelukkig betekent dit niet dat je altijd de hoofdprijs moet betalen. Er zijn genoeg manieren om te besparen. In dit artikel hebben we de drie beste tips om te besparen op de aanschaf van een smartphone voor je op een rij gezet.

1. Ga op zoek naar de beste goedkoopste smartphones

Als je simpelweg zoekt naar de nieuwste smartphones, dan zie je al snel de hoogste prijzen voorbij komen. Meestal van grote merken en de nieuwste modellen. Wees je er echter van bewust dat er ook heel veel voordeligere smartphones verkrijgbaar zijn. Ga maar eens op zoek naar de beste goedkope smartphone en het aanbod zal je versteld doen staan. Als je voor een iets onbekender merk kiest, merk je plotseling al een heel groot prijsverschil. En dat terwijl de kwaliteit van de telefoon vaak meer dan prima is.

Als je kiest voor een onbekender merk of een model waar je zelf nog nooit van gehoord hebt, dan is het belangrijk dat je eerst goed de recensies leest. Wat hebben anderen voor deze telefoon te vertellen? Welke functies heeft deze? Hoe scoort hij in de diverse telefoontesten?

2. Kies voor een kleiner formaat

Het lijkt misschien gek, maar voor een kleiner formaat betaal je toch al snel een paar tientjes minder. Bijzonder eigenlijk, want meestal zegt het formaat helemaal niets over de kwaliteit van de telefoon. Bovendien vinden veel mensen een kleiner formaat juist veel prettiger. Bijvoorbeeld omdat ze zelf kleine handen hebben of omdat ze hun telefoon dan nog gewoon eenvoudig in de broekzak kunnen dragen. Dit is dus een simpele manier om snel een paar tientjes te besparen, zonder in te leveren op kwaliteit.

3. Een eerdere versie

Ben je verknocht aan de grotere merken zoals bijvoorbeeld de iPhone? Dan weet je dat de prijzen over het algemeen ook hoger liggen. Een simpele manier om snel wat geld te besparen is door voor eerdere modellen te kiezen. Inmiddels is de iPhone 15 uitgekomen, dus dat betekent dat de iPhone 14 nu al veel goedkoper wordt verkocht. Om over de 13 nog maar te zwijgen. Deze smartphones zijn stuk voor stuk prima, dus doe je voordeel met het prijsverschil.

Je kan er ook voor kiezen om een refurbished toestel aan te schaffen. Dit zijn eerder gebruikte toestellen die vervolgens opgeknapt zijn. Technisch zijn ze helemaal in orde, maar de buitenkant vertoont misschien lichte gebruikerssporen. Op de aanschaf van een refurbished toestel ontvang je bovendien ook gewoon nog garantie. Hierdoor beschik je over een goede telefoon, zonder al te veel geld uit te geven.