AMSTERDAM - Als het om interieurontwerp gaat, valt er altijd wel iets nieuws te leren. Het is een nooit eindigend leerproces, maar dat maakt het juist zo interessant! Je huis kunnen personaliseren op een manier die jou en je leven weerspiegelt is natuurlijk van groot belang om je er zo comfortabel mogelijk te kunnen voelen. Of je nu een klein appartement hebt of een uitgestrekt herenhuis, er zijn genoeg manieren om je huis een echte weerspiegeling van jou te laten zijn. Hier zijn enkele nuttige tips om het beste in elk huis naar boven te halen.

Maak kleine veranderingen voor een grote impact
Of je nu naar een nieuwe woning verhuist of een ruimte in je huidige woning wilt opfrissen, kleine veranderingen kunnen een grote impact hebben. Een verandering van decoratie en kleurgebruik kunnen al een enorm verschil maken. Kijk dus eens welke decoratie je nog hebt liggen en probeer eens wat anders uit! Je vindt de leukste combinaties vaak met trial en error. Probeer eens om een foto canvas op te hangen op een kale muur. Of voeg een persoonlijke touch toe door middel van bijvoorbeeld foto behang van je eigen foto. Dit zijn leuke kleine aanpassingen die je binnen no time kunt maken!

Wees niet bang voor kleur
Er zijn eindeloos veel manieren om kleur in een huis te verwerken. Je hoeft ook niet helemaal los te gaan met een regenboog aan kleuren. Kies liever één of twee kleuren die je mooi vindt en bouw daar je kamer omheen. Een mooie manier om dit te doen is een muur kleur te kiezen en die kleur vervolgens te gebruiken als springplank voor andere items in de kamer. Je kunt bijvoorbeeld blauw gebruiken als overheersende kleur in een kamer, die dan kan worden versterkt met blauwe accessoires zoals kussens, tapijten en lampen.

Tegenwoordig worden er ook vaak gekozen voor complementaire kleuren die elkaar versterken. Pak er eens een kleurencirkel bij en kies twee kleuren die recht tegenover elkaar liggen. Denk aan rood en groen of oranje en blauw. Dit geeft een energiek en speels effect.

Werk met het licht
De juiste verlichting kan de stemming in een kamer veranderen. Zorg ervoor dat de verlichting past bij de stijl van de kamer. Zo kun je ervoor kiezen om een fellere lichtbron in iedere kamer te plaatsen voor praktische redenen. Daarnaast is het ook aan te raden om een ruimte gezellig te maken met zachtere verlichting. Denk bijvoorbeeld aan een unieke tafellamp of een leuke sliert met lampjes.