AMSTERDAM - Het isoleren van je huis is een van de meest kosteneffectieve en voordelige dingen die je kan doen om de energieverbruik te verminderen en de energierekening te verlagen, al helemaal in deze tijd. Een goed geïsoleerd huis helpt warmte binnen te houden tijdens de koude maanden en houdt koele lucht buiten tijdens warme zomerdagen. Het vermindert ook het risico op vochtproblemen en potentiële structurele problemen. Laten we eens kijken naar 3 eenvoudige manieren om je huis te isoleren, van het gebruik van schuim tot kunststof plaat, we geven je een idee hoe jij dit kan aanpakken!

Spuitschuim isolatie toevoegen
Spuitschuim is een van de snelste, meest effectieve manieren om isolatie aan een huis toe te voegen. Het werkt vooral goed voor huizen met dak- of muur holtes en die niet veel ruimte binnen de muren hebben waar meestal sproeischuim isolatie wordt aangebracht. Spuitschuim Isolatie wordt met speciale apparatuur gespoten en zet uit om een afdichting te creëren rond de spanten en de moeilijk te vullen delen van de muren.

vloerisolatie installeren
Het installeren van isolatie onder een vloer kan een geweldige manier zijn om de energiekosten te verlagen en het comfort in ruimtes zoals kelders te verhogen. Als een keldervloer niet is geïsoleerd, kan het een grote bron van warmteverlies zijn tijdens de winter- en zomermaanden. Je kan isolatie aanbrengen onder een keldervloer door de vloer te verwijderen, isolatie aan te brengen tussen de betonnen vloer en balken, en vervolgens de vloer weer terug te leggen.

Ramen isoleren
Het isoleren van grote ramen is een goede manier om de hoeveelheid warmteverlies door die ramen te verminderen en een huis comfortabeler te maken tijdens de koude maanden. Het isoleren van ramen werkt vooral goed voor eengezinswoningen waar het niet zo gemakkelijk is om isolatie tussen muren of in andere delen van het huis aan te brengen. Er zijn verschillende manieren om ramen te isoleren, zoals het installeren van een dikker raam, het toevoegen van een speciale dichte stof, of het toevoegen van een speciaal schuim dat uitzet om alle ruimtes op te vullen. Daarnaast kan je ook makkelijk door plexiglas te gebruiken je ramen isoleren, bij Plexiglas Lienden kan je plexiglas op maat krijgen, hier kan je vervolgens makkelijk een voorzet raam van maken. Dit is een goedkope en efficiënte manier om je ramen beter te isoleren. Zo bespaar je makkelijk veel geld.