AMSTERDAM - Van naar buiten-Europese landen vertrekken met backpack en al, all-inclusives aan de Turkse kust tot met tent en auto naar een land binnen Europa vertrekken voor de zomervakantie van je leven; Nederlanders geven graag een eigen draai aan hun favoriete vakantie, en de bestemmingen die elk jaar geboekt worden zijn dan ook niet op een hand te tellen.


Waar gaat jouw voorkeur naar uit? ‘s Ochtends wakker worden met een koffietje, uitkijkend over de mooiste bergen met een heerlijke blauwe lucht in Oostenrijk? Met tent en al vertrekken om in alle aspecten te kunnen genieten van de natuur, zelfs ‘s nachts? Wij begrijpen het maar al te goed en doen zelfs ook niets liever! Toch kan zo’n trip met de auto, volgeladen met kampeerspullen, flink wat zenuwen met zich meebrengen, zeker als het de eerste keer is dat zo’n trip op de agenda staat. Wil je meer inspiratie over jouw paklijst, of ben je bang dat je überhaupt wat vergeet? Lees dan snel onderstaand door voor jouw perfecte kampeertrip!


Goede uitrusting; halve werk!

Met een goede en stevige tent in de auto zorgt voor een stukje minder kopzorgen; het is dan ook van belang dat je zeker weet dat jouw uitrusting helemaal in orde is. Wil je zeker weten dat de tent aan niets ontbreekt, dat jullie hem goed opgezet krijgen en dat de luchtbedden inderdaad doen wat ze moeten doen? Kies er dan voor om jullie volledige kampeeruitrusting van tevoren al eens op te zetten in de achtertuin of op een dagcamping. Dan weet je tenminste zeker dat je niet met je mond vol tanden komt te staan op het moment dat jullie je klaarmaken voor de eerste nacht onder de sterren slapen.


Spelletjes en entertainment

Zeg nou eerlijk… wat is er lekkerder dan na een lange stadswandeling en een late lunch op de boulevard, neer te strijken aan de campingtafel met een glas rode wijn, een klein borrelplankje met de heerlijkste kazen uit de streek en een boek? En wil je samen wat leuks ondernemen tijdens jullie borrelmoment, dan is het misschien een goed idee om spelletjes mee te nemen; neem een schaakbord mee, een potje kaarten en een ander gezellig spelletje als Qwixx; weet je zeker dat je elke avond vol vertier en vermaak doorkomt!


Outdoor activiteiten

Bij kamperen in de natuur, komen al snel natuurlijke avonturen kijken. Meestal kan je ergens in de buurt wel een goede wandeling maken, genieten van een kajaktocht op ruig water, of een berg beklimmen. Als je dit van plan bent, zoek dan van tevoren goed uit waar je dit in de buurt kan doen, en zorg ervoor dat je de juiste kleding bij je hebt!

Tip!; wanneer je een activiteit uitvoert is het ook handig van tevoren een creditcard aanvraag te doen, zodat je zeker weet dat je de activiteit kan betalen. Wil je hier meer info over, neem dan eens een kijkje op ICScards!