AMSTERDAM - Op zaterdagavond 10 september omstreeks 20.00 uur is op de kruising van de Wibautstraat met de Eerste Oosterparkstraat een aanrijding geweest tussen een bestuurder van een politievoertuig en een bestuurster van een Canta. Daarbij zijn twee slachtoffers gevallen, waaronder één ernstig gewonde. Opsporing Team Verkeer (OTV) is met de afdeling Integriteit van het bureau Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen en beeldmateriaal.

Het slachtoffer en ook bestuurster van de Canta, een 18-jarige vrouw, is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Op dit moment ligt zij daar nog steeds. De politiemedewerker is lichtgewond geraakt en door personeel van de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Inmiddels is hij uit het ziekenhuis ontslagen.

OTV komt graag in contact met getuigen die meer hebben gezien. Heeft u meer informatie over deze aanrijding of beeldmateriaal die kan helpen met het onderzoek? Neem via onderstaande mogelijkheden contact op met het onderzoeksteam.