AMSTERDAM - De politie heeft een afbeelding gedeeld van een van de bombrieven die eerder deze week werden verstuurd.


Hiermee moet duidelijk worden welke kenmerken zo'n gevaarlijke brief heeft. De bombrief heeft een verdikking en bevat een explosief.

Op de envelop zit een sticker met als afzender het Centraal Invorderings Bureau (CIB) uit Rotterdam. Het incassobureau heeft hier echter niets mee te maken en de politie heeft naast de foto van de bombrief er ook eentje gemaakt van de originele enveloppen van het CIB

Gisteren werd bekend dat er de afgelopen dagen meerdere bombrieven zijn bezorgd. Dat gebeurde bij een tankstation en een hotel in Amsterdam, bij een garage in Rotterdam en bij een makelaarskantoor in Utrecht.

Afzender CIB
Vanochtend was het opnieuw raak. De politie rukte uit voor een bombrief in het Okura Hotel; dat het explosief is inmiddels onklaar is gemaakt. De brief zag er net zo uit als de eerder deze week bezorgde bombrieven. Zo stond op elke brief als afzender het CIB (Centraal Invorderings Bureau) in Rotterdam vermeld.

Ook op het hoofdkantoor van het CIB zelf werd een verdachte brief aangetroffen. Deze bleek eigenlijk bedoeld te zijn voor een bedrijf in Maastricht.

Schade
Via een postsorteercentrum kwam de bombrief terecht bij de 'afzender': het CIB. De brief bleek brandschade opgelopen te hebben, maar was niet ontploft. Bij de andere brieven zijn de explosieven niet afgegaan, toch hadden ze volgens de politie zeer zwaar lichamelijk letsel kunnen veroorzaken.