AMSTERDAM - De Amsterdamse politie is lange tijd in de ban geweest van een vermiste bejaarde. De man was maandag opgenomen in het ziekenhuis, maar bleek de volgende ochtend spoorloos verdwenen te zijn. Het ziekenhuis sloeg alarm, maar de vork zat toch net even anders in de steel.

De patiënt had namelijk op eigen houtje besloten dat hij niet langer in het Amsterdamse ziekenhuis hoefde te blijven. Hij haalde zijn infuus eruit, deed zijn kleding aan en nam de benen.

Zoektocht

De politie begon een grootschalige zoektocht. "Tot driemaal bij zijn woning geweest, zijn huisarts bezocht, naar zorgcentrum De Klinker, parken en zijn mogelijk looproutes afgezocht, maar allemaal tevergeefs", schrijft de politie Amsterdam Overtoomse Sluis.

Omdat de man mogelijk verward was en medische hulp nodig had, besloten de agenten het niet op te geven. De voordeur van de woning werd geforceerd en daar werd de oudere wegloper dan toch aangetroffen. De man bleek bang te zijn voor naalden en besloot daarom te vluchten uit het ziekenhuis.

Terug naar ziekenhuis
"Na een goed 'mannelijk' gesprek hebben wij hem toch overtuigd om samen met ons terug naar het ziekenhuis te gaan", aldus de politie. "Met een kleine ondersteuning tijdens het lopen (zie foto) is de man weer opgenomen."