AMSTERDAM - De politie zoekt getuigen van de ontploffing van een explosief in de nacht van zondag op maandag 6 december 2021 aan de voorzijde van een woning aan de Hazelaarstraat. Hoewel er geen gewonden zijn gevallen, is er wel sprake van forse schade aan de woning en nabij geparkeerde voertuigen. De recherche onderzoekt de achtergronden van de zaak en wil graag spreken met getuigen of mensen die meer informatie hebben.

Bewoners hoorden rond 3.15 uur een harde knal en belden de politie. Na de ontploffing zette de politie het gebied ruim af. Specialisten van Forensische Opsporing (FO) hebben sporenonderzoek verricht.

Getuigenoproep
De recherche stelt een onderzoek in en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De politie vraagt personen die beeldmateriaal hebben deze ter beschikking te stellen van het politieonderzoek. Heeft u foto's en/of filmopnames gemaakt? Heeft u andere informatie waarvan u denkt dat het van belang kan zijn voor het onderzoek? Dan vragen wij u deze te uploaden via het tipformulier.