AMSTERDAM - De recherche heeft in het onderzoek naar een poging doodslag op station Bijlmer ArenA van vrijdagavond 5 mei 2023 zes personen aangehouden. Het gaat om jongens in de leeftijd tussen de 15 en 17 jaar oud uit Amsterdam, Amstelveen en Lelystad. Van de zes verdachten kwamen vijf zichzelf bij de politie melden. Aan alle andere verdachten in deze zaak doet de politie opnieuw de oproep: meld je en voorkom dat je beelden op een later moment mogelijk getoond worden.

Het ernstige geweldsincident vond rond 21.25 uur vrijdagavond plaats. Een grote groep personen sloeg en schopte een nog steeds onbekend slachtoffer op een perron van het station, onder andere tegen zijn hoofd toen hij al op de grond lag. Op een gegeven moment wist het slachtoffer toch op te staan, maar werd vervolgens het spoor op geduwd. Politieagenten troffen nadat het incident gemeld werd ter plaatse geen slachtoffer meer aan. Wie hij is, is ook op dit moment helaas niet duidelijk. De politie heeft al verschillende oproepen aan hem gedaan om zich te komen melden, maar zonder resultaat. Omdat niet iedereen in Amsterdam de Nederlandse taal machtig is, wordt deze oproep nu in het Engels herhaald.

Engelse slachtofferoproep

Are you the victim of the violent crime in the evening of Friday May 5th at station Bijlmer ArenA? Please reach out to the Amsterdam police department. We want to take your statement, but first and foremost want to know if you need any medical care.

Toedracht incident

Over een eventuele toedracht van het forse geweld staat op dit moment nog niets concreets vast. De recherche heeft begrepen dat er verschillende verhalen rondgaan over wat er mogelijk gebeurd zou kunnen zijn. Niet al deze informatie wordt ook daadwerkelijk met de politie gedeeld. Weet u meer over de aanleiding van het geweldsincident? Neem dan contact op met de politie.

Nog niet aangehouden verdachten

Het onderzoek naar de poging doodslag gaat ook na de zes aanhoudingen in volle gang verder. Ondertussen heeft de recherche op basis van de beschikbare camerabeelden meerdere verdachten in kaart kunnen brengen en zij zijn nog niet allemaal aangehouden. Aan deze verdachten wederom de oproep: meld je bij de politie en voorkom dat je beelden op een later moment mogelijk naar buiten gaan. Zaterdagavond 6 mei verspreidde de politie van een aantal verdachten – in verband met hun vermoedelijke jonge leeftijd – al onherkenbaar gemaakte beelden. Wanneer de identiteit van deze verdachten niet vast komt te staan, zullen die beelden op een later moment indien nodig herkenbaar getoond worden. Ook van andere onbekende verdachten kunnen (on)herkenbare beelden getoond gaan worden indien nodig.

Informatie delen

Kunt u de politie verder helpen? Neem telefonisch contact op met 0900-8844 of vul het online tipformulier in. Vergeet hierbij niet het zaaksnummer te vermelden: 2023099681. Anoniem melding doen? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of ga naar meldmisdaadenoniem.nl.