UITHOORN - De woning aan de Rode Klaver in Uithoorn, waar eerder vandaag al drie kogelgaten werden ontdekt in de voordeur, is vanavond opnieuw beschoten. Op foto's is te zien dat er een flink gat in de ruit zit. De politie heeft een verdachte na een klopjacht aan kunnen houden.

"Dankzij tips na de schietpartij kregen wij zicht op een busje, die we hebben opgespoord in Amsterdam", aldus een woordvoerder. "Op de Tongerenstraat hebben we dat voertuig klemgereden."

De bestuurder van het busje is aangehouden. De bijrijder sloeg meteen op de vlucht en is nog altijd niet gevonden. Een politiehelikopter speurt de wijk momenteel vanuit de lucht af. Over een motief is nog niks bekend.

Tweede beschieting
De woning is daarmee voor de tweede keer in twee dagen beschoten. Eerder vandaag werd bekend dat buurtbewoners gisteravond ook al knallen hadden gehoord. De eigenaar van de woning zou vervolgens drie kogelgaten hebben ontdekt in zijn voordeur. "Maar hij heeft zelf geen knallen gehoord", aldus de politiewoordvoerder.

De kogels van gisteravond zijn door de voordeur en door de tussendeur naar de rest van de woning gevlogen. Er is voor zover bekend niemand gewond geraakt.