AMSTERDAM - Een 51-jarige Amsterdammer is vrijdag tot 3 jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat hij in het bezit was van ruim 19 kilo MDMA en 5 kilo amfetamine. De politie vond in september vorig jaar ruim 43.000 pillen bij de man in z'n woning en auto.

De drugs lagen overal verspreid. Door de woonkamer, in de vriezer en in de auto. Volgens de verdachte had hij niks te maken met de emmers met pillen die achterin de auto lagen. Maar omdat hij in het bezit was van de autosleutels tijdens zijn arrestatie en de auto op naam stond van de verdachte en verder gevuld was met persoonlijke spullen, wilde de rechter daar niet in mee.

De advocaat van de verdachte vocht een lange gevangenisstraf aan, omdat de man een kraakbeentumor zou hebben waarvoor hij diverse aanpassingen heeft laten doen in zijn woning. In geval van een langdurige gevangenisstraf zal hij deze woning kwijtraken.

De Amsterdammer is vandaag tot 36 maanden cel, minus zijn voorarrest, veroordeeld. Dat de man zijn woning verliest, is volgens de rechtbank een consequentie van zijn eigen daden. "Door het plegen van het bewezen verklaarde feit heeft verdachte dit risico over zichzelf afgeroepen."