AMSTERDAM -

Op maandag 24 augustus 2020 is de 40-jarige Krzysztof Malinowski, ook wel Kryszek genoemd, door een misdrijf om het leven gekomen. Het slachtoffer werd aan het einde van de middag door een wandelaar aangetroffen in de rietkraag van de Sloterplas in Amsterdam West. Het slachtoffer was buiten bewustzijn en had veel verwondingen, die het gevolg waren van grof geweld. De hulpdiensten konden helaas weinig voor hem betekenen en Malinowski is later komen te overlijden. Het onderzoeksteam is met spoed op zoek naar informatie. De hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie Amsterdam looft daarom een beloning uit van 15.000 euro voor de gouden tip die leidt naar de persoon of personen die verantwoordelijk is of zijn voor de gewelddadige dood van Krzysztof Malinowski.


Het slachtoffer had de Poolse nationaliteit. Sinds februari van dit jaar leefde hij een zwervend bestaan nabij de Sloterplas en in en rondom het centrum van Amsterdam. Malinowski leefde in tentjes rondom de boorden van de Sloterplas, tussen de oever en het Christoffel Plantijnpad. Hij maakte deel uit van een grote groep daklozen in de stad en zorgde soms voor overlast in de wijk rondom de Sloterplas en rond de Dam. Hij liep al enige tijd op krukken.

Wie heeft informatie over de dood van Krzysztof Malinowski?
Naar aanleiding van zijn dood is de recherche van Amsterdam een grootschalig onderzoek gestart en komt graag in contact met mensen die informatie hebben over deze zaak. Wie weet er meer over de dood van Krzysztof Malinowski? Wie heeft informatie over een mogelijke dader of daders? Ook andere informatie kan van groot belang zijn voor het onderzoek. Informatie delen kan telefonisch via 0800-6070 of via het onderstaande tipformulier op politie.nl. Liever anoniem informatie doorgeven? Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.