AMSTERDAM - Zit je nietsvermoedend op de fiets, wordt je tas door een voorbijrijdende scooterbestuurder uit je fietskrat getrokken. Of in het slechtste geval word je zelf met fiets en al nog een tijdje meegesleurd. Dat wil niemand meemaken. Onder het motto ‘snel gezien snel gejat’ krijgen bewoners en bezoekers van Amsterdam West tijdens de week van de veiligheid van 9 t/m 13 oktober tips en een gadget om de kans op straatroof te verkleinen.

Straatroof kan een grote impact hebben op het slachtoffer. Je bent niet alleen je waardevolle spullen kwijt, maar je kunt er ook lichamelijk letsel aan overhouden of je onveiliger voelen op de fiets en op straat. Verstandig omgaan met waardevolle spullen en ze uit het zicht opbergen, helpt de kans op straatroof te verkleinen.

De gemeente zet een campagne in met gerichte acties op plekken in Amsterdam waar straatroof vaker voorkomt. Zo laten we zien hoe je met eenvoudige handelingen de kans kunt verkleinen dat je het slachtoffer wordt van straatroof of zakkenrollen.

Tips tegen straatroof in West
Op de lange fietspaden in West, veelal van en naar het centrum, slaan dieven graag toe door tassen uit fietskratten te grissen. Daarom staat het stadsdeel tijdens de week van de veiligheid samen met politie op verschillende locaties in het stadsdeel voor een voorlichtingscampagne. Fietsers krijgen een hoes om hun fietskrat af te dichten om de kans om beroofd te worden zo te verkleinen.

Meer weten?
Op www.amsterdam.nl/straatroof staan tips en meer informatie tegen straatroof.