AMSTERDAM - De politie eenheid Amsterdam verwelkomt op 11 januari 2022 de gemeente Weesp binnen haar werkgebied. Dat betekent dat de inwoners vanaf dat moment kunnen rekenen op onze collega’s in geval van nood, bij vragen, tips of advies, voor contact in de wijk en om aangifte te doen.

In praktische zin verandert er niets voor Weespers. De politie is als het nodig is net zo snel ter plaatse als eerst. Het enige waar u misschien aan moet wennen, zijn de vier nieuwe gezichten van uw wijkagenten. Afgelopen tijd zijn zij al regelmatig in Weesp geweest om de omgeving en de mensen te leren kennen. Ze nog niet tegengekomen? Kijk op politie.nl/wijkagenten hoe u contact opneemt met Angela Vessies, Erik Meijer, Appie Colak en Wendy Nagtegaal.

Weesp valt vanaf 11 januari formeel onder het basisteam Amstelland Oost (Diemen, Ouder-Amstel en Weesp) dat is gevestigd in Diemen aan de D.J. den Hartoglaan 5. Het bureau heeft ruime parkeergelegenheid en is ook goed bereikbaar per fiets of openbaar vervoer. Op het bureau kan op afspraak aangifte worden gedaan, maar dat kan ook nog steeds in Weesp, op dinsdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur op de Aetsveldselaan 65 (eveneens op afspraak).In veel gevallen kan ook heel eenvoudig vanuit huis digitaal aangifte worden gedaan. Een aangifte inplannen kan bij de collega’s van ons servicecentrum, via 0900-8844. Zij staan ook 24/7 klaar voor andere vragen en meldingen die geen spoed hebben. In geval van nood, gevaar of heterdaad belt u altijd 112!

Op de hoogte blijven van de activiteiten van het basisteam en de wijkagenten? Ze zijn te volgen via Facebook en Instagram (Amstelland Oost). Ook de politie Amsterdam is te volgen via Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn.