AMSTERDAM - Maandag 24 augustus 2020 trof een wandelaar in de rietkraag van de Sloterplas in Amsterdam-West de zwaargewonde 40-jarige Krzysztof Malinowski aan. Hij bleek met grof geweld te zijn mishandeld en overleed later. In het onderzoek naar zijn dood heeft de recherche op maandag 14 december opnieuw een verdachte aangehouden.

Het betreft een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Net als het slachtoffer is ook hij van Poolse afkomst. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Krzysztof Malinowski. Op dit moment zit de verdachte in alle beperkingen en wordt er niet meer informatie over (de verdenkingen tegen) hem gedeeld.

Eerdere aanhouding

Op 19 november 2020 heeft de recherche ook een verdachte aangehouden in deze zaak. De toen aangehouden verdachte, ook 38 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats en van Poolse afkomst, zit momenteel nog steeds vast.

Informatie delen

Het onderzoek naar de dood van Krzysztof Malinowski gaat ondanks de aanhoudingen nog steeds door. Kunt u de recherche mogelijk verder helpen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.