Amsterdam - Op 4 januari is een man aangehouden die een vuurwapen bij zich had. Nader onderzoek in een woning leverde nog meer vuurwapens en drugs op.

Rond 13.30 uur op woensdag 4 januari zagen agenten een man een woning aan de Winkler Prinshof binnengaan. Kort daarna kwam hij weer naar buiten met een tasje in zijn had. Hij stopte het tasje in de buddyseat van een scooter en wilde wegrijden. Het was de agenten bekend dat deze man mogelijk een vuurwapen zou bezitten. Omdat de man bovendien schichtig gedrag vertoonde toen hij de woning uit kwam, besloten agenten hem staande te houden en te controleren. De verdachte had een kleine hoeveelheid drugs bij zich. Toen agenten in de buddyseat keken vonden ze daar de plastic zak, waarin een vuurwapen.

Cocaïne gevonden

Het onderzoek richtte zich vervolgens op de woning waaruit de verdachte was gekomen. In deze woning vonden de agenten nog twee vuurwapens, twee geluidsdempers, een grote hoeveelheid munitie en een kleine hoeveelheid cocaïne en apparatuur om cocaïne te bewerken. De verdachte wordt vandaag voorgeleid voor de rechter commissaris. Het onderzoeksteam stelt een nader onderzoek in naar de vuurwapens en mogelijke achtergronden van deze verdachte..