AMSTERDAM - Dinsdag 19 maart 2024 is in een lopend onderzoek een 29-jarige Amsterdammer aangehouden. De man wordt verdacht van bezit en handel in vuurwapens, witwassen en de handel in verdovende middelen.


De aanhouding komt voort uit een langlopend onderzoek naar aanleiding van een straatroof. Tijdens een lang en gedegen onderzoek door de recherche blijkt dat de verdachte van deze straatroof handelt in vuurwapens en verdovende middelen. Hij is op 19 maart in een woning in Amsterdam-Noord door een arrestatieteam aangehouden.

Huiszoeking
Na de aanhouding heeft de recherche de woning doorzocht. Hierbij zijn diverse automatische vuurwapens, een handvuurwapen en munitie aangetroffen. De verdachte is vorige week voorgeleid voor de Officier van Justitie en zit in afwachting van zijn proces nog vast.

Melden loont
Vuurwapenbezit kan leiden tot gebruik van vuurwapens waarbij slachtoffers kunnen vallen. Heb je een vermoeden van een verdachte situatie? Meld het meteen en bel 112. Blijf je liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.