AMSTERDAM - (AT5) De politie is opzoek naar getuigen van een zware mishandeling van een vrouw in het Westerpark in Amsterdam begin deze maand.

Op 4 juli rond 22.00 uur liep de 47-jarige mevrouw Roos haar dagelijkse rondje in het Westerpark richting station Sloterdijk. Halverwege haar wandeling rustte ze uit op een bankje. Verderop zag ze een jongeman in het riet. Hij leek iets te zoeken, maar keek ook steeds haar kant op.

"Terwijl ik hier op dat bankje zat en mijn momentje pakte, kreeg ik een beetje de creeps van die gast", zegt Roos in het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020.

Achtervolging
Niet veel later stopte de man met zoeken en liep hij langs mevrouw Roos. Ze was opgelucht dat hij doorliep. Even later kwam de man toch terug om verder te zoeken in het riet. Roos vertrouwde het niet en besloot verder te lopen, maar ze werd gevolgd.

"Toen kwam er een stuk waar helemaal niemand was. Ik hoorde die voetstappen op mij afkomen en toen werd ik onderuit gebeukt en werd er op mijn gezicht ingehakt met een vuist", vertelt ze.

Roos hield aan de mishandeling meerdere botbreuken aan haar neus en enkel over. Ook liep ze een verbrijzelde knie en tal van blauwe plekken op. De politie is nog op zoek naar de verdachte.

Signalement
Het gaat om een man van rond de 25 jaar oud, hij heeft een licht getinte huidskleur en halflang zwart haar. Verder is hij ongeveer 1,75 tot 1,80 meter lang en heeft hij een normaal postuur. Hij droeg op de bewuste avond een wit t-shirt met zwarte opdruk, een zwarte lange broek en gympen.