AMSTERDAM - Vrijdag 5 juli 2024 rond 09.55 uur heeft een steekincident plaatsgevonden in een trapportaal van een woning aan de Hagenau in Amsterdam-Noord. Een vrouw is daarbij om het leven gekomen. Een 22-jarige Amsterdamse man is aangehouden en wordt verhoord. Zijn exacte rol en relatie tot het slachtoffer wordt onderzocht.

Rond 09.55 uur krijgt de politie een melding van een steekincident in een trapportaal van een woning aan de Hagenau. De politie gaat direct ter plaatse en treft in het trapportaal een vrouw aan met ernstige verwondingen. De politie en ambulancepersoneel verlenen direct eerste hulp. Helaas mocht alle medische hulp niet baten en is het slachtoffer ter plaatse overleden. Kort na het steekincident is de verdachte aangehouden.

Forensische Opsporing en de recherche zijn een onderzoek gestart naar de toedracht van dit dodelijke steekincident.

Getuigenoproep
De recherche komt dan ook graag in contact met getuigen van dit ernstige incident. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.

Slachtofferhulp
De politie kan zich voorstellen dat dit incident zeer ingrijpend is voor de buurt. Daarom kunt u terecht bij Slachtofferhulp voor hulp. De ondersteuning die Slachtofferhulp biedt is altijd gratis. Bel 0900-0101 of bezoek de website van Slachtofferhulp. Ook kunt u contact opnemen met de wijkagent via 0900-8844. Mocht u informatie hebben over het steekincident dan kunt u ook contact opnemen met de politie via 0900-8844 of maak gebruik van onderstaand tipformulier.