AMSTERDAM - Op zondagavond 16 mei is een auto met twee inzittenden beschoten. De bestuurster van de auto raakte gewond en is later in het ziekenhuis overleden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rond 19:40 uur werd een auto met twee inzittenden beschoten op de Maassluisstraat. De 27-jarige bestuurster werd daarbij geraakt maar reed vervolgens door. De bijrijder bleef ongedeerd. Uiteindelijk belandde het slachtoffer in het ziekenhuis waar zij vannacht helaas aan haar verwondingen is overleden.

De twee schutters, die gebruik maakten van automatische vuurwapens, gingen er na de beschieting vandoor in een zilvergrijze bestelauto. Die auto werd bestuurd door een derde verdachte. In de August Vermeylenstraat werd later een bestelauto in de brand gestoken. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de schietpartij en het uitgebrande voertuig.

Verdachte aangehouden
In verband met deze zaak is een 20-jarige verdachte aangehouden. De verdachte zit in volledige beperkingen en daarom worden er geen verdere mededelingen gedaan over de verdachte en de verdenking tegen hem.