AMSTERDAM - Een jonge vrouw is op de avond van maandag 10 september in Amsterdam zwaar mishandeld door een man. De vrouw haar jukbeen is naar binnen geslagen en ze heeft op meerdere plekken haar kaak gebroken.

De vrouw zag op de Orteliusstraat, op de hoek met de Postjesweg, een man een andere jonge vrouw lastigvallen en maakte foto's van de verdachte. Het nemen van de foto's was voor de man aanleiding om ook die vrouw te mishandelen. De fotografe werd meerdere malen hard in haar gezicht geslagen.

Jukbeen gereconstrueerd
De politie laat in het AT5-programma Bureau 020 weten dat het slachtoffer er slecht aan toe was. "Het slachtoffer is nog steeds aan het revalideren. Ze is zo ontzettend hard in haar gezicht geslagen, dat haar jukbeen moest worden gereconstrueerd."

De verdachte die de politie zoekt, is een slanke lichtgetinte man van ongeveer 25 jaar. Hij is ongeveer 1.65 meter lang, heeft kort zwart haar en lichte gezichtsbeharing. Hij droeg die dag een sportieve donkerblauwe jas met witte rits, donkerblauwe strakke trainingsbroek en zwarte schoenen. Hij had een zwarte schoudertas bij zich.

De politie komt graag in contact met mensen die meer weten over de zaak.