AMSTERDAM - Op zondag 3 januari is een vrouw die met haar scooter over de Ooster Ringdijk reed, beroofd door een man met een steekwapen.

Rond 20.30 uur rijdt het 27-jarige slachtoffer met haar scooter over de Ooster Ringdijk, wanneer ze een man vanuit de tegenovergestelde richting aan ziet komen lopen. Op het moment dat ze hem wil passeren, gaat hij midden op de weg staan. Hij dwingt haar te stoppen en bedreigt haar met een groot steekwapen. De verdachte eist dat het slachtoffer haar waardevolle spullen aan hem afgeeft. Ook wil hij de scooter van het slachtoffer hebben en rijdt daar vervolgens mee weg. Het slachtoffer is bij de beroving licht gewond geraakt.

Getuigenoproep
De recherche doet onderzoek naar deze straatroof en komt graag in contact met getuigen en/of betrokkenen. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0900-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van het tipformulier en daarop ook beeldmateriaal uploaden.