AMSTERDAM - Vrijdag 22 maart 2024 rond 06.30 uur heeft een steekincident plaatsgevonden in een woning aan de James Cookstraat in Amsterdam. Een 84-jarige vrouw is daarbij om het leven gekomen. Een vrouw (21), een bekende van het slachtoffer, is aangehouden en wordt verhoord.


Rond 06.30 uur krijgt de politie een melding van een steekincident in een woning aan de James Cookstraat. De politie gaat direct ter plaatse en treft in het trapportaal de 21-jarige verdachte aan die wordt aangehouden. In de woning treft men de vrouw aan met ernstige verwoningen. De politie, ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team verlenen eerste hulp. Onderweg naar het ziekenhuis is de vrouw (84) komen te overlijden aan haar verwondingen.

Slachtofferhulp

De politie kan zich voorstellen dat dit incident zeer ingrijpend is voor de buurt. Daarom kunt u terecht bij Slachtofferhulp voor hulp. De ondersteuning die Slachtofferhulp biedt is altijd gratis. Bel 0900-0101 of bezoek de website van Slachtofferhulp. Ook kunt u contact opnemen met de wijkagent via 0900-8844. Mocht u informatie hebben over het steekincident dan kunt u ook contact opnemen met de politie via 0900-8844 of maak gebruik van onderstaand tipformulier.