AMSTERDAM - Een automobilist met pech op de A10 bij Amsterdam moet wel een engeltje op zijn schouder hebben gehad. Een vrachtwagen ramde de stilstaande auto en raakte de bestuurder op een haar na.

De automobilist kreeg een lekke band op de ring West en stopte op de vluchtstrook om die zelf te verwisselen. Toen hij de lekke band in de achterbak van de auto wilde leggen, werd de auto aangereden door een vrachtwagen.

De bestuurder werd maar op enkele centimeters gemist en liep volgens de politie slechts lichte verwondingen op. "Engeltjeswerk", aldus de politie. Hoe het kan dat de vrachtwagenchauffeur de auto over het hoofd zag, wordt onderzocht.

Vangrail
De politie waarschuwt mensen om bij pech niet in de auto te blijven zitten of zelf op de vluchtstrook aan de auto te gaan sleutelen. Automobilisten met pech wordt geadviseerd achter de vangrail te gaan staan.

Vorige week ging een pechgeval op de A9 bij Badhoevedorp nog gruwelijk mis. Een vader en dochter met autopech werden geschept nadat zij uit hun stilgevallen auto waren gestapt en overleefden dit niet.