HEEMSTEDE - Een 37-jarige man uit Heemstede heeft gisteravond bij een achtervolging geprobeerd de politieagenten die hem achterna zaten af te snijden en te rammen. Hij was voortvluchtig en werd op de A12 bij Woudenberg door agenten gespot toen hij te snel reed. Het volg-teken van de politie negeerde hij, waarna de man met 180 kilometer per uur richting Utrecht racete.

De agenten voerden op de A12 bij Woudenberg onopvallend een flitscontrole uit. Toen de Heemstedenaar te snel reed, wilden zij hem hiervoor bekeuren. Het was het begin van een kilometerslange achtervolging richting Utrecht, via de A2 en in de richting van Amsterdam. Vanuit daar kreeg de politie bijstand van meer agenten.

De automobilist vluchtte met 180 kilometer per uur en was volgens de politie 'zeker niet van plan te stoppen'. Hij slingerde over de weg en probeerde politieauto's af te snijden en te rammen. Bij het knooppunt Holendrecht dwong de politie de man te stoppen. Een paar wagens raakten hierbij beschadigd. De Heemstedenaar bleek onder invloed te zijn en moest nog een gevangenisstraf uitzitten. Hij is aangehouden.

Enkele politieagenten hebben aangifte gedaan tegen de man. De recherche onderzoekt de zaak verder. De man blijft voorlopig vastzitten.