AMSTERDAM - Tegen een 39-jarige verdachte van handel in harddrugs is zojuist door de rechter-commissaris in ’s-Hertogenbosch voor 14 dagen bewaring bevolen. De politie hield de 39-jarige man uit Voorburg dinsdag 11 januari aan in Amsterdam. De aanhouding vond plaats naar aanleiding van het aantreffen van 440 kilogram MDMA in een voertuig in december 2019.

Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid controleerden eind 2019 een bestelauto. Zij troffen in de laadruimte een tas en dozen aan. Hierin bleek ruim 440 kilogram MDMA te zitten. De politie hield hierop de nu 41-jarige chauffeur aan. Deze werd in 2020 onherroepelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. MDMA is de werkzame stof in XTC-pillen.

Onderzoek
Rechercheurs van de Dienst Infrastructuur onderzochten de zaak verder. Bij dit onderzoek kwam de dinsdag aangehouden Voorburger in beeld. Hij had vermoedelijk een aansturende rol bij het transport in 2019. Bij de doorzoeking in het pand in Amsterdam zijn gegevensdragers, een kleine hoeveelheid verdovende middelen en een duur horloge aangetroffen en in beslag genomen.

Woordvoering: Landelijke Eenheid