AMSTERDAM - In de nacht van zondag op maandag 19 februari is opnieuw een explosie geweest aan de Westerduinenstraat in Amsterdam-Noord. Dit is de derde explosie op de portiekwoning. De politie is een groot onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

Op 7 februari vonden binnen een paar uur tijd twee explosie plaats in een portiekwoning aan de Westerduinenstraat in Amsterdam-Noord. De eerste explosie was rond 5.30 uur en de tweede rond 12.00 uur. Afgelopen nacht is daar een derde explosie bijgekomen, rond 5.00 uur worden buurtbewoners opnieuw wakker door een enorme knal. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar de schrik zit er alweer goed in.

Niet alleen doet de politie onderzoek naar de incidenten die hebben plaatsgevonden, ook wordt hard gewerkt aan het voorkomen van nieuwe incidenten. Zo heeft de burgemeester al cameratoezicht geplaatst in de straat en doen analisten onderzoek naar een mogelijke oorzaak van de explosies aan de Westerduinenstraat. Daarbij kan de recherche de hulp van het publiek hard bij gebruiken.