DIEMEN - Maandagochtend 24 juli 2023 zijn bewoners aan de Albert Schweitzerstraat in Diemen opgeschrikt door luide knallen. Agenten gaan ter plaatse en treffen daar een personenauto aan welke in brand staat. Uit onderzoek blijkt dat er vooraf een explosie is geweest. De recherche doet onderzoek en is op zoek naar getuigen en/of camerabeelden.

Rond 04.25 uur horen meerdere bewoners harde knallen. Al gauw is duidelijk dat een voertuig in brand staat. Medewerkers van de brandweer zijn ter plaatse gegaan en hebben het voertuig geblust. De Teamleider Explosieven Verkenningseenheid (TEV) heeft op het plaats delict onderzoek gedaan en geconstateerd dat er vooraf een explosief op de personenauto is afgegaan. De brand is dus bewust aangestoken.

Getuigenoproep

De recherche doet onderzoek en wil graag weten wie verantwoordelijk is/zijn voor deze voertuigbrand. Heeft u meer informatie? Bent u getuige geweest en/of heeft u camerabeelden van bijv. dashcam? Dan spreekt het onderzoeksteam u graag. Dat kan via de onderstaande mogelijkheden. Beeldmateriaal kunt u uploaden via het onderstaand tipformulier. Wanneer u telefonisch contact opneemt met het regionaal servicecentrum vergeet u dan alstublieft niet om proces-verbaalnummer PL1300_2023166808 door te geven.