AMSTERDAM - In de vroege avond van zondag 3 april heeft er in Amsterdam-West een schietincident plaatsgevonden. Rond 18:30 uur is er met een vuurwapen geschoten vanuit een sportschool op het Bos en Lommerplein. Hierbij is één man gewond geraakt. De politie heeft daarbij vier verdachten aangehouden, allen woonachtig in Amsterdam. De recherche spreekt graag met getuigen of mensen die beschikken over meer informatie of over (video)beelden van dit gewelddadige incident, in de hoop meer helderheid te krijgen over wat zich gisteren heeft voorgevallen.

De specialisten van forensisch opsporing hadden gisteravond hun handen vol aan de vele plaatsen delict. Ook een bakkerszaak, gelegen aan het Bos en Lommerplein, moest het ontgelden. Daar is een kogelinslag aangetroffen. Tijdens het voorval waren er een aantal mensen in de zaak aanwezig. De politie komt ook graag met hen in contact.

Getuigenoproep
Heeft u nog niet met de politie gesproken en heeft u informatie, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Of beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Mensen kunnen zich bij de politie melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via het onderstaande tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.