AMSTERDAM - Rechercheurs van de Districtsrecherche West hebben woensdag 20 maart vier verdachten aangehouden in verband met gestolen motorfietsen en mogelijke heling. De vier in de leeftijd van 17 tot 50 jaar zijn ingesloten voor verhoor en worden ook verdacht van het deelnemen aan een criminele organisatie.

Twee van de verdachten werden op de openbare weg aangehouden, één verdachte kon worden aangehouden in zijn woning en de laatste verdachte werd op locatie aan de Vlothavenweg aangehouden.

Rechercheurs hebben met politiemensen van Team Water havens en de Douane onderzoek gedaan op de Vlothavenweg. Na een scan met apparatuur van de Douane werden in een zeecontainer zes motorfietsen aangetroffen. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat deze motoren gestolen zijn. Drie van de arrestanten worden vrijdag 22 maart voorgeleid bij een rechter-commissaris.

Het onderzoek is al enkele maanden bezig en was van start gegaan naar aanleiding van signalen dat er veel motoren werden gestolen in Amsterdam-West. Al snel was er zicht op een groep verdachten die zich op georganiseerde wijze bezig hield met de diefstal en heling van motoren. Gedurende het onderzoek kregen de rechercheurs steeds meer en beter zicht op de handel en wandel van de verdachten. Er werd duidelijk dat men gestolen motoren en onderdelen daarvan mogelijk wilde verschepen naar het buitenland. Hierbij werd gebruik gemaakt van een zeecontainer. Toen de rechercheurs en de Douanebeambten de bewuste container openden hing er een ontzettende benzinegeur in. In eerste instantie waren voornamelijk koelkasten, TV’s en bankstellen zichtbaar. Toen de volle container werd leeggehaald werden de gestolen motoren en een hoeveelheid motoronderdelen aangetroffen. De motoren en de motoronderdelen zijn in beslag genomen. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.