AMSTERDAM - Op maandag 18 oktober zijn vier verdachten in Amsterdam-Zuidoost aangehouden waarvan drie op verdenking van betrokkenheid van het plegen van een gewapende overval op een telecomwinkel op het Bijlmerplein. De recherche sluit meerdere aanhoudingen en verdenkingen op deze en andere overvallen niet uit.

Omstreeks 06.00 uur ‘s ochtends heeft het Arrestatieteam invallen gepleegd bij een drietal woningen. Tijdens de inval in een van de woningen zijn twee verdachten aangetroffen. De verdachten zijn in volledige beperkingen. Recherche heeft ter plaatse onderzoek gedaan en sporen veiliggesteld.

Onderzoek
Op dinsdagochtend 12 oktober hebben twee personen een telecomwinkel op het Bijlmerplein overvallen. Daarbij zijn meerdere mobiele telefoons weggenomen. De recherche is direct een onderzoek gestart waarna ze op het spoor zijn gekomen van drie verdachten. Van deze drie verdachten is een minderjarig. De andere twee zijn in de leeftijd van 18 en 20 jaar oud. Eén van hen wordt verdacht van medeplichtigheid van de gewapende overval. De vierde verdachte is aangehouden voor vuurwapenbezit. Zijn rol in de overval wordt nader onderzocht.

Inbeslagname
Tijdens de doorzoeking heeft de recherche meerdere goederen in- en om de woningen in beslaggenomen waaronder twee scooters die van diefstal afkomstig zijn, steekwapens en een vuurwapen. Vooralsnog is de buit nog niet terecht.

Preventie
De politie waarschuwt mensen om alert te zijn als zij smartphones online voor een (te) lage prijs te koop zien aangeboden. Deze telefoons zouden zomaar afkomstig kunnen zijn uit de gewapende overvallen van afgelopen week. Vertrouwt u het niet? Neem dan contact met ons op en verwijs dan alstublieft naar proces-verbaalnummer PL1300_2021208933.