AMSTERDAM - In de avond van zaterdag 20 mei is een verkeersongeval geweest tussen een bestuurder van politievoertuig en een bestuurder van een Caddy op de kruising Jan van Galenstraat met de Admiraal de Ruijterweg. Eén slachtoffer is ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Niemand is gewond geraakt. Omdat een politievoertuig betrokken is bij de aanrijding, zal Veiligheid Integriteit en Klachtafdeling (VIK) van politie Amsterdam onderzoek in de zaak.

Rond 23.00 uur krijgen agenten een melding om met spoed te gaan naar een verkeersongeval aan de Bos en Lommerweg. Wanneer de politieagenten op de kruising Jan van Galenstraat met de Admiraal de Ruijterweg zijn, komen de bestuurder van het politievoertuig en de bestuurster van de Caddy in botsing met elkaar. In het politievoertuig zit ook een bijrijder. In de Caddy zitten op dat moment vijf volwassene en een kind.

De aanrijding is dusdanig hard dat de Caddy tegen een ander voertuig met drie inzittenden botst. Gelijk na de aanrijding wordt er door de agenten die betrokken zijn bij het ongeval, eerste hulpverleend aan de inzittenden van de betrokken voertuigen. Meerdere hulpdiensten waaronder medewerkers van de ambulance zijn ter plaatse gegaan en hebben alle slachtoffers die betrokken zijn bij de aanrijding nagekeken. Eén van hen, een kind, is ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Ook met hem gaat het naar omstandigheden goed.