AMSTERDAM - Afgelopen zaterdagavond 26 juni 2021 omstreeks 23.45 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen twee voertuigen met beide twee inzittenden aan de Basisweg in Amsterdam West. Hierbij is een slachtoffer in het ziekenhuis aan zijn verwondingen komen te overlijden. Eén verdachte is aangehouden en zit op dit moment vast.

Ter plaatse treffen politie-eenheden twee zwaargewonde slachtoffers aan waarvan één, een 27-jarige vrouw uit België, bekneld in de auto zit. Met hulp van de brandweer is zij uit het voertuig gehaald. Tevens wordt een tweede slachtoffer, een 28-jarige Amsterdammer, zwaargewond naast de auto aangetroffen.

Beide slachtoffers zijn door personeel van de ambulance en het Mobiel Medisch Team (MMT) vervoerd naar het ziekenhuis. Het 28-jarige slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen komen te overlijden en het 27-jarige slachtoffer verkeerd op dit moment buiten levensgevaar.

De bestuurder van het andere voertuig is een 22-jarige man uit Haarlem en hij wordt ervan verdacht gereden te hebben onder invloed en het veroorzaken van een dodelijk ongeval. De tweede inzittende heeft lichte verwondingen en is door de politie gehoord als getuige.

Team Verkeersongevallenanalyse (VOA) is ter plaatse geweest en heeft onderzoek verricht. Opsporing Team Verkeer (OTV) doet verder onderzoek naar de aanrijding.