AMSTERDAM - De drie verdachten die afgelopen zaterdagavond 12 februari zijn aangehouden in verband met een geweldsincident in een Jumbo-supermarkt aan de Westerstraat, zijn vanavond door de officier van justitie heengezonden. Ten aanzien van alle drie de verdachten is de verdenking dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan openlijke geweldpleging tegen en mishandeling met voorbedachten rade in vereniging van Jumbomedewerkers.


Hoewel het hier gaat om een stevige verdenking van een ernstig strafbaar feit, zijn er op dit moment geen juridische mogelijkheden de verdachten nog langer vast te houden. Op een later moment zullen de verdachten zich moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Contact- en gebiedsverbod

Voor nu heeft de officier van justitie een gedragsaanwijzing opgelegd aan alle verdachten. Deze gedragsaanwijzing houdt in dat de drie verdachten niet in de Jumbo in de Westerstraat of in de omgeving van de Jumbo mogen komen en tevens mogen zij geen contact hebben met de Jumbomedewerkers van dat betreffende filiaal.

Zeven verdachten

Het politieonderzoek is nog in volle gang. Tot nu toe is vastgesteld dat zeven personen de Jumbo zijn binnengekomen en daar fors openlijk geweld hebben gepleegd. Van de zeven verdachten zijn er dus drie aangehouden. Van de overige vier verdachten is de politie de identiteit aan het vaststellen. Deze personen moeten nog worden aangehouden.