AMSTERDAM - Op dinsdag 5 oktober rond 09.00 uur kreeg de politie melding dat er iemand in een auto met een vuurwapen zat. Politieagenten van de eenheid Amsterdam hielden de drie inzittenden als verdachten snel aan.

Deze auto met Frans kenteken reed op de A2 in de richting van Amsterdam. Meerdere eenheden van de politie Amsterdam gingen gelijk op zoek naar het voertuig. Al snel zagen collega’s de gezochte auto rijden op de Gooiseweg.

Wanneer de politie informatie heeft dat er een vuurwapen in een voertuig is, volgt zij een bepaalde procedure om het voertuig van de verdachten tot stilstand te brengen. De politie praat de verdachten dan op een zo veilig mogelijke manier uit hun auto, waarna de aanhouding volgt. Om een veilige werkruimte te maken, is het overige verkeer op afstand stilgezet door andere politie eenheden. Hierdoor ontstond kort een file op de Gooiseweg en de Ringweg A10.

De inzittenden van het voertuig, drie mannen met de Franse nationaliteit, zijn aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. In het voertuig is een vuurwapen en een boksbeugel aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Aan deze wapens en in het voertuig vindt nog nader onderzoek plaats.