AMSTERDAM - De 26-jarige Nederlander die op 4 juli 2022 was aangehouden in Spanje, is afgelopen woensdag 13 juli 2022 overgeleverd aan Nederland. De man is zojuist, vrijdag 15 juli 2022, voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam. Hij is voor 14 dagen in bewaring gesteld. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moordaanslag op De Vries en deelname aan een criminele organisatie.


Tegen de 27-jarige man die op 4 juli 2022 op Curaçao was aangehouden, heeft de raadkamer van de rechtbank te Amsterdam afgelopen maandag 90 dagen gevangenhouding bevolen.

Aan beide verdachten zijn beperkingen opgelegd. Dat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun raadslieden.

Opdrachtgevers

Het onderzoek naar de opdrachtgever(s) van en andere betrokkenen bij de moord op De Vries wordt uitgevoerd door de Landelijke Recherche onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

Uitvoerders

Het onderzoek naar de twee mannen die ervan verdacht worden de uitvoerders te zijn van de moord op De Vries wordt uitgevoerd door de Politie eenheid Amsterdam onder leiding van het Arrondissementsparket Amsterdam. De rechtszaak tegen de twee mannen loopt bij de rechtbank Amsterdam.

Neergeschoten

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in Amsterdam. Negen dagen later overleed hij.