AMSTERDAM - De politie is nog steeds op zoek naar de verdachte die afgelopen zaterdagochtend rond 05.40 een aanrijding veroorzaakte op de Churchill-laan in Amsterdam Zuid. De verdachte ging er na de aanrijding vandoor en liet het ernstig gewonde slachtoffer achter, zonder hulp te verlenen of in te schakelen.

Voertuig en vluchtroute
Het slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis en verblijft daar sindsdien nog steeds in zeer zorgwekkende toestand. Inmiddels is meer bekend over het voertuig en de vluchtroute van de verdachte. De aanrijding vond plaats op de Churchill-laan ter hoogte van perceel nummer 188. De verdachte reed in een zwarte Mercedes. Na de aanrijding is de verdachte doorgereden en ter hoogte van het Muzenplein omgekeerd, teruggereden langs de plek van de aanrijding en verder gereden naar de A2 in de richting van Utrecht. Uit het onderzoek blijkt dat de auto de A2 heeft verlaten bij de afrit N230 Zuilense Ring. Vanaf daar is de verdachte richting de wijk Zuilen in Utrecht gegaan. Zaterdagochtend rond 06.20 uur werd het voertuig in die wijk leeg aangetroffen op de Vroeglustlaan. Door de aanrijding is de Mercedes beschadigd geraakt aan de voorzijde.

Getuigen
De recherche doet nogmaals een dringend beroep op de inzittende(n) van de betrokken auto om zich te melden bij de politie. In deze fase van het onderzoek zijn we ook nadrukkelijk op zoek naar getuigen die de beschadigde auto op de route tussen de Churchill-laan in Amsterdam en de Vroeglustlaan in Utrecht gezien hebben. We vragen deze getuigen zich te melden bij de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Dat geldt ook voor mensen die mogelijk beeldmateriaal hebben uit de omgeving, bijvoorbeeld van een dashcam of een videodeurbel. U kunt uw beeldmateriaal rechtstreeks uploaden via onderstaand tipformulier.

BVH 2021228392