AMSTERDAM - De politie heeft gisteravond een man aangehouden op de Kinkerstraat. De verdachte had even daarvoor een homoseksuele man op straat beledigd.


Rond 21:30 uur loopt het 21-jarige slachtoffer op de Kinkerstraat als hij door de 22-jarige verdachte wordt aangesproken met de vraag of hij homo is. Het slachtoffer antwoordt bevestigend waarop de verdachte hem meerdere malen beledigt. Aanvankelijk komt Handhaving van de gemeente Amsterdam op het tumult af en als er eenmaal politie ter plaatse is bevestigt de verdachte zijn eerdere uitspraken jegens het slachtoffer. De politie houdt hierop de verdachte op heterdaad aan ter zake belediging. Het slachtoffer heeft direct aangifte gedaan op het politiebureau aan de Hoofdweg.

Roze in Blauw
Bij LHBT+ gerelateerde incidenten kan contact worden gelegd met Roze in Blauw. Dit is een landelijk netwerk van de politie met een laagdrempelig meldpunt voor mensen uit de LHBT+ gemeenschap die te maken krijgen met discriminatie, bedreiging, mishandeling of andere strafbare zaken gerelateerd omtrent hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Wilt u iemand van Roze in Blauw spreken? Bel dan met 088-1691234. Mailen kan ook via rozeinblauw@politie.nl. U kunt uiteraard ook altijd terecht via de algemene politiekanalen en bureaus. Maar let op: bel bij spoed én heterdaad altijd 112.