AMSTERDAM - De politie heeft zaterdagochtend 10 augustus 2019 een 28-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident op Hogevecht afgelopen donderdagavond in Amsterdam-Zuidoost. De verdachte heeft zichzelf gemeld bij de politie.

Bij het schietincident kwam een 28-jarige man om het leven. De politie blijft op zoek naar mogelijke getuigen en eventueel beeldmateriaal van het incident.

Donderdagavond 8 augustus kwamen er rond 19.15 uur meerdere meldingen binnen dat er geschoten zou zijn op Hogevecht. Verschillende politie-eenheden snelden naar de locatie en troffen daar op straat een zwaargewonde man aan. Deze man was dusdanig gewond dat hij gereanimeerd moest worden. Een ambulance bracht hem zo snel mogelijk naar het ziekenhuis. Daar overleed hij diezelfde avond nog aan zijn verwondingen.

Onderzoek: getuigen en beelden
De politie doet uitgebreid onderzoek naar dit dodelijke schietincident. De recherche spreekt graag met mensen die mogelijk getuige zijn geweest en/of eventueel beeldmateriaal hebben van het schietincident. Heeft u iets gezien of gehoord wat de politie mogelijk verder kan helpen? Neem dan contact op via 0900-8844. Bent u mogelijk in het bezit van relevante beelden? Deze kunt u via het tipformulier delen met de politie.

Voorafgaand aan schietincident zou op Hogevecht een kleine, blauwe auto hebben gestaan. In deze auto zouden meerdere personen hebben gezeten. Ook met deze personen komt de recherche graag in contact.